Donderdag 15 November
Door: Alex.
Blijf op de hoogte en volg Shang
15 November 2012 | China, Sjanghai
Vandaag werd er weer stage gelopen door de verschillende studenten
Vandaag gingen Arlisia, Dewika en Jazmyn voor het eerst stage lopen in het Ren Ji hospitaal op de afdeling neurochirurgie intensive care. Het was meteen een erg groot verschil met het Shanghai Children's Medical Center, de afdeling zag er totaal anders uit. Ze werden een kamer in geleid om een introductie film te kijken en ze werden voorgesteld aan de stagiaires die er rondliepen. Elk kregen ze een begeleidster en liepen ze mee, Dewika mocht in de ochtend met de arts meelopen op de intensive care en 's middags met een verpleegkundige. Jazmyn die stond het grootste deel van de dag in de medicijnkamer om te leren hoe je medicijnen verdunt, Arlisia was vooral met patientenzorg bezig en na een drukke ochtend op de intensive care unit met de arts mocht Dewika ook meedoen aan de patientenzorg op de neurochirurgie. Het was een erg leerzame dag voor de drie!
Tara heeft in het zelfde ziekenhuis als de vorige dagen meegelopen en samen met een professor aan een project gewerkt over monculaire biologie.
Miranda heeft engels les gehad van dezelfde docent als dinsdag en nog een les gehad over drugs testen dit was een erg ingewikkelde les met veel scheikunde. In de middag was het tijd voor de groep om te sporten, als warming up werd er 800 meter hardgelopen vervolgens is les basketball gegeven.
Zahra heeft een op de zelfde tandartsen praktijk als voorgaande dagen mee gekeken.
Vandaag weer een vroege dag voor de optiek studenten, na de 2 uur reizen heben we meegelopen met de dokter die de samenwerking van de ogen onderzoekt, later op de ochtend hbben we op de afdeling opthomology meegekeken en hebben we een aantal onderzoeken die voor een staar operate gedaan worden bijgewoond ook hebben we een aantal andere onderzoeken gezien. Als lunch hebben we samen met de dokter en begeleidende docent dumpling gegeten.
‘savonds zijn we eerst naar de fabric market geweest om opmaat gemaakte kleding op de halen voor diverse studenten en vervolgens naar de eerder bezochte underground market om te dineren en het de sport van het afdingen te beoefenen.
Morgen de sport meeting!
Zai djen!
15 November 2012 - 17:10
Marleen:
Leuk om te lezen weer.
Veel succes allemaal bij de sport meeting.
Ben erg nieuwsgierig naar de uitslagen.
xxx Marleen -
15 November 2012 - 17:31
Hennie V.d. Knaap (moeder Van Miranda):
Elke middag weer leuk om jullie dagelijkse verslag te lezen. Heel veel succes allemaal morgen -
16 November 2012 - 10:21
Nancy:
Ben het helemaal eens met Hennie (moeder van Miranda) het is een heerlijk om jullie avonturen vn een afstandje een te mogen maken. Jullie zitten alweer op de helft, gaat echt snel.
Ben benieuwd hoe de sport meeting is gegaan vandaag.
groetjes
nancy