Eerste dag(Lange dag) - Reisverslag uit Sjanghai, China van Shang hai - WaarBenJij.nu Eerste dag(Lange dag) - Reisverslag uit Sjanghai, China van Shang hai - WaarBenJij.nu

Eerste dag(Lange dag)

Door: Alex, Bernice

Blijf op de hoogte en volg Shang

06 November 2012 | China, Sjanghai

Beste volgers,
Na 9,5 uur te hebben gezeten in het vliegtuig zijn we eindelijk geland op het Shanghai Pudong Airport. Het weer hier is aangenamer dan in Nederland, dus dat is wel fijn. We zijn met de bus naar de ingang van het vliegtuig gereden. Waar we hierna richting de douane moesten.
Hier is het zo dat er bij de douane een foto van je gemaakt word. Wat zo grappig was dat er bij de douane een gele bordje stond dat er niet gefotografeerd en gebeld mag worden, maar ondertussen zaten de meesten mensen te friemelen met hun mobiele telefoon.
Bij de uitgang van het vliegtuig stonden de Chinese studenten die in Nederland waren op ons te wachten met de bus. Dat was erg leuk!! Bijna allemaal hadden ons herkent. Met de bus waren we binnen 30 min op de campus.
Nadat we de kamers toegewezen kregen en ons even kort hebben opgefrist zijn we met de bus naar een groot shoppingcenter geweest om te dineren (Pizza) en de nodige inkopen te doen. Heel veel brood, pindakaas, flessen water, borden en bekers.
Na voor velen een korte maar krachtige nachtrust zijn we gaan ontbijten en ons gaan klaar maken voor de openingsceremonie. De openingsceremonie was een bijeenkomst met de school directeur Meneer Charles, Jessy is de docent die het exchange program begeleidt en dus heel veel voor ons regelt. Ook hebben we allemaal chinese namen gekregen.
Smiddags hebben wij na een lunch in de schoolkantine een complete rondleiding gehad op de campus! We hebben alle lokalen gezien van onder andere verpleging, optiek, tandartsassistentes apothekersassistentes en laboratorium.
Savonds hebben wij een bezoek gebracht aan de underground market in Shanghai, bij uitstek de plek om te handelen in alles wat je maar kan bedenken als het maar nagemaakt is.
Morgen weer een druk programma waaronder een college traditional medicine!
Ook het vermelden waard, 16 november is er een atletiek competitie op de campus waar wij allen aan mee doen, dus zijn een aantal enthousiaste sportievelingen zijn na de eerste drukke dag gelijk begonnen met trainen! Wij hebben ons ingeschreven voor onder andere de 50m 100m 200m 400m 800m 1500m en 4x100m estafette en verspringen en kogelstoten!
Morgen weer een druk programma waaronder een college traditional medicine! en aan het einde van onze dag weer een nieuwe blog!

Alex & Bernice

• 06 November 2012 - 01:20

Nancy:

Nou dat was inderdaad een lange eerste dag voor jullie, wel leuk dat jullie zo goed zijn ontvangen door de studenten die hier ook zijn geweest, wat leuk dat ze jullie ook herkenden, een aantal dan -)
    Ik had inderdaad al het een en ander gehoord van Arlisia over het shopping adventure. Blijft leuk voor ons nederlanders om goedkoop te kunnen shoppen ;-)
    Er staat jullievanavond ook wat leuks te wachten hoorde ik. de boot trip langs de skyline van Shanghai, dat wordt foto's maken !!!!
    Leuk ook het sport programma waar jullie aan mee gaan doen, heel sportief ;-)

Ik wens jullie vanuit een regenachtig Nederland een hele fijne, leerzame en gave dag vandaag, en kijk weer uit naar het volgende blog over jullie belevenissen.

• 06 November 2012 - 09:14

Mw.Dijokromo:

Hallo allemaal,

Fijn te horen dat jullie veilig zijn aangekomen en zo een goede start hebben gemaakt.
    Proficiat voor de sporters die de uitdaging aangaan.
    Genieten jullie van deze leerrijke en fantastische ervaring.
    Ik kijk uit naar jullie belevenissen.

Be safe groetjes mw. Dijokromo

• 06 November 2012 - 10:28

Mireille:

Hallo allemaal,

zo te lezen zijn jullie heel goed ontvangen en staat jullie nog een waanzinnige tijd te wachten.
    Ben reuze benieuwd naar jullie Chinese namen, gaan jullie die ook nog met ons delen?

Ik denk dat jullie bij het shoppen gelijk kunnen zoeken naar een grotere koffer, want na al dat shoppen zul je toch meer ruimte nodig hebben!!

Alvast heel veel succes gewenst bij de atletiek competitie, en ik wacht met smart af op de foto's!!

Mireille xxx